Are You Experienced - The Jimi Hendrix Experience

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 32, 2018.

Jimi Hendrix’ eftermæle handler i høj grad, om hans evner på den elektriske guitar. Han topper gang på gang lister over de bedste guitarister nogensinde og med ‘Are you Experienced’ viste han fra første færd, hvorfor han i dag, bliver betragtet som den største guitarhelt nogensinde.

Det var dog ikke alle, der var overbevist fra starten. I 1966 gik Jimi Hendrix rundt i New York, og ernærede sig som backup guitarist og havde et residency på, den i dag, legendariske Cafe Wha? i Greenwich Village. For en enkelt aften vendte han tilbage som backing guitarist for Curtis Knight and the Squires, til en koncert på en af New Yorks mest populære natklubber, Cheetah Club. Blandt publikum var Linda Keith, som på daværende tidspunkt var kæreste med Keith Richards fra The Rolling Stones. Hun bemærkede Jimi’s talent på guitaren og Linda anbefalede ham efterfølgende til Stones’ manager Andrew Loog Oldham og produceren Seymore Stein. De kunne dog ikke se det store lys i Hendrix, og ønskede ikke at arbejde med ham. Linda Keith var dog sikker i sin sag og blev ved med at skubbe på i hendes netværk. Hun inviterede Chas Chandler, som havde forladt Animals, for at arbejde bag kulisserne i stedet for på scenen. Han var solgt over Hendrix' evner og inviterede ham til London for at give ham en management kontrakt. Herefter ville de gerne have en pladekontrakt med legendariske Decca Records, men også de afstod at ville arbejde med Jimi. De fik derfor en pladekontrakt med Track Records, som var et nystartet pladeselskab, startet af The Who’s management duo.

Andrew Loog Oldham, Seymore Stein og Decca Records forstrød nok efterfølgende på det groveste, efter Jimi havde fået sammensat det rette hold musikere, som kunne levere “The Jimi Hendrix Experience”.

Are You Experienced blev udgivet i 1967, i en både engelsk og Amerikansk udgave. De tre største single, 'Hey Joe', 'Purple Haze' og 'The Wind Cries Mary', var kun at finde på den amerikanske udgave, og var med til at holde albummet i top 200 i 106 uger. Rolling Stones Magazine har albummet på en 15. plads over de bedste albums nogensinde, og kalder den, for den mest innovative guitar udspil nogensinde.

Allerede fra åbneren ‘Foxy Lady’ bliver man da også draget helt ind i Hendrix’s guitar univers, og det ene gode riff og solo, kommer da også efter hinanden, i en lind strøm, gennem hele albummet.

Læs resten af teksten...

Denne udgivelse er NYTRYKT.

HQ
REMASTERED
MONO
180G
Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Are You Experienced på vinyl 197 DKK
Total pris 197 DKK
Før: 217 DKK
Kunstner The Jimi Hendrix Experience
Titel Are You Experienced
Stand NYTRYKT
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1967
Genrer Rock, Blues, Psychedelic Rock, Blues Rock

Tracks

Foxy Lady

Manic Depression

Red House

Can You See Me

Love Or Confusion

I Don't Live Today

May This Be Love

Fire

3rd Stone From The Sun

Remember

Are You Experienced