Vurdering af LP'ernes stand

Vi vurderer alle brugte LP''er ud fra den mest anerkendte gradueringsskala: Goldmine Grading System. Denne skala kom oprindeligt frem i 1974 i en udgivelse af Goldmine Magazine. Tryk på en stand på skalaen herunder, for at læse nærmere.

Coveret

Coveret og alle indlæg såsom tekstblade, hæfter og plakater er i perfekt tilstand.

Pladen

Pladen er helt ny og helt fri for ridser eller andre synlige defekter eller snavs. Der er ingen forringelse af lydkvaliteten. Dvs. at pladen i dette tilfælde er helt perfekt.

Coveret

Coveret kan have en smule slitage eller være let krøllet.

Pladen

Man kan godt se at pladen har været spillet med der er ingen eller kun meget lidt at høre på kvaliteten ved afspilning.

Coveret

Coveret og indlæg har normal slitage uden større defekter og er bestemt acceptabelt.

Pladen

Pladen har helt sikkert været spillet mange gange men kun lidt forringelse af lydkvaliteten selvom der er synlige overflade mærker og lette ridser.

Coveret

Coveret og indhold er krøllet og slidt. Der kan være misfarvning og papiret kan været revet itu og forsøgt repareret.

Pladen

Pladen har været spillet så meget, at der er hørbar forringelse af lydkvaliteten. Der kan være let forvrængning og hørbare ridser.

Coveret

Coveret er forrevet, beskidt eller delvist ødelagt.

Pladen

Pladen kan da stadig afspilles men har ikke været behandlet pænt. De er en del støj, ridser og nålen kan endda hoppe.


Du kan også læse lidt om bestemte begreber vi bruger.

Cut-out

Når pladeselskaber står tilbage med et restlager af en bestemt udgivelse, vælger disse ofte at skære et lille mærke i kanten af coveret for at gøre opmærksom på, at denne plade er stærkt nedsat i pris. Dette er bl.a. for at butikkerne også skal sælge pladen til nedsat pris, og at fortrydelsesretten frafalder. Cut-out afmærkningen er som regel meget diskret, og påvirker aldrig selve pladen.

Seam-split

Under flytning og forsendelse kan plader inde i coveret slå hul i siderne. Det er derfor, at vi hos Vinylpladen.dk altid sender brugte plader ude af deres cover i et beskyttende indersleeve.