White Album - The Beatles

Der er mange at vælge imellem når det kommer til The Beatles, men i denne omgang faldt valget på deres selvbetitlede album, bedre kendt som ‘The White Album.’ Det blev udgivet i 1968, og var det niende studiealbum fra bandet, og den eneste dobbelt Lp fra The Beatles.

Albummet kan opfattes som en diametral modsætning til deres tidligere album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, både, hvad angår coveret og musikken. Coveret har ingen grafik eller farve, men er bare hvidt med The Beatles trykt på fronten - også i hvidt. Produktionen af pladen var en slags “back to basics” for bandet. Hvor Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, var mere eksperimenterende og tilsyneladende skrevet i en rus af LSD, blev The White Album, skrevet af mere eller mindre ædruelige bandmedlemmer, og er et mere stringent album.

Da indspilningerne skulle begynde opstod der flere skænderier i bandet, hvilket bl.a. medførte er Ringo Starr forlod bandet for en kort periode. Den faste regel om at ingen koner eller kæreste var tilladt i studiet under indspilningerne, blev heller ikke overholdt. John Lennons nye kæreste Yoko Ono, var konstant til stede, hvilket irriterede resten af bandmedlemmerne. Spændingerne der opstod som følge af indspilnings processen, fortsatte året efter, og udmundede til sidst i bandets opløsning.

Heldigvis nåede de at lave The White Album færdigt, som på trods af den lange spilletid, holder et utroligt højt niveau. Den indeholder flere klassiske beatles sange, While My Guitar Gently Weeps, Blackbird, Revolution og Helter Skelter.

Albummet anses som et af de bedste albums nogensinde, og indtager en 10. plads på Rolling Stones Magazines liste over de 500 bedste albums i musikhistorien. Den kan virkelig også høres igen og igen.

Læs resten af teksten...

Denne udgivelse er NYTRYKT.

REMASTERED
Lagerstatus Bestillingsvare
Leveringstid 3-11 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x White Album på vinyl 307 DKK
Total pris 307 DKK
Før: 307 DKK
Kunstner The Beatles
Titel White Album
Stand NYTRYKT
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 2
Udgivelsesår 1968
Genrer Rock, Pop, Pop Rock, Psychedelic Rock, Rock & Roll, Experimental

Tracks

Back In the U.s.s.r.

Dear Prudence

Glass Onion

Ob-la-di, Ob-la-da

Wild Honey Pie

The Continuing Story of Bungalow Bill

While My Guitar Gently Weeps

Happiness is a Warm Gun

Martha My Dear

M.fl.

I'm So Tired

Blackbird

Piggies

Rocky Raccoon

Don't Pass Me by

Why Don't We Do It in the Road

I Will

Julia

Birthday

M.fl.