Pet Sounds - The Beach Boys

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 6, 2019.

I 1966 udkom The Beach Boys’, og ikke mindst Brian Wilsons, mesterstykke, Pet Sounds. Albummet fik dog til at begynde med en blandet modtagelse. I USA toppede den kun med en 10. plads på album hitlisten. Samtidig blev den fantastisk modtaget i England, hvor den blev kaldt det mest progressive popalbum nogensinde, og toppede med en andenpladsen på album hitlisten, og blev i top-10 i et halvt år.

The Beach Boys bliver ofte sammenlignet med The Beatles, som begge havde deres storhedstid i samme periode. Men grundlaget for den konstante sammenligning er tykkere end det. I 1965 udkom The Beatles’ album Rubber Soul, som slog Brian Wilson helt bagover af benovelse. Det motiverede ham til at ville “lave det bedste rock album nogensinde”, som han selv har udtalt. Og det gjorde han så..

Albummet bliver fremhævet som et af de mest progressive nogensinde, og er da også første gang et rockalbum inddrager så mange forskellige elementer i instrumenteringen og produktionen som Brian Wilson fik opereret ind under indspilningerne. Det hørte de fire gutter i The Beatles selvfølgelig også, som kort tid efter, at Pet Sounds udkom, begyndte arbejdet på en vis Sgt. Pepper & The Lonely Hearts Club Band. Det album ville, ifølge beatles producer, George Martin, aldrig være blevet til, hvis ikke det var for Pet Sounds. Paul McCartney har også udtalt at, hvis ikke man kender Pet Sounds mangler man noget i sin musikalske opdragelse.

Så ringen blev sluttet, og sammenligningerne bliver derfor helt sikkert ved i en uendelighed. Uanset hvad, så er Pet Sounds stadig et mesterværk udover det sædvanlige, og med klassikere som Wouldn’t It Be Nice og God Only Knows, bliver det stempel ikke taget af den lige foreløbig.

Læs resten af teksten...

2 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 1-2 hverdages levering
187 DKK
NYTRYKT 1-2 hverdages levering
207 DKK
Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Pet Sounds på vinyl 187 DKK
Total pris 187 DKK
Kunstner The Beach Boys
Titel Pet Sounds
Labels
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1966
Genrer Rock, Pop, Pop Rock, Psychedelic Rock, Art Rock

Tracks

Wouldnt It Be Nice

You Still Believe in Me

Thats Not Me

Dont Talk

Im Waiting for the Day

Lets Go Away for a While

Sloop John B

God Only Knows

I Know Thers an Answer Here Today

I Just Wasnt Made for These Times

Pet Sounds

Caroline No