OK Computer - Radiohead

Denne ligger lige på grænsen af, at være et album, som også kunne præsenteres som “Ugens Klassiker”. Men vi slår en streg ved 25 år, og OK Computer kunne, som nogle måske har lagt mærke til i årets løb, fejrer 20 års jubilæum i år.

Det er blevet fejret på behørig vis med deluxe-udgivelser og masser af ekstramateriale. Men vi fokusere på originalen i dette lille skriv.

Selvom Radiohead havde udgivet to albums inden OK Computer, så var det udgivelsen, der for alvor gjorde dem til kongerne af den alternative rock. En trone, de må siges at have bevaret lige siden.

Effekten af albummet er næsten ikke til at undervurdere. Det ændrede den britiske musikscene, hvor det allestedsnærværende britpop havde domineret i årevis. De efterfølgende år gik musikken fra de britiske rockbands, mod en mere melankolsk og atmosfærisk lyd, som blev stadig mere fremherskende det efterfølgende år.

Det er bredt anerkendt som et af de bedst albums nogensinde, og flere af sangene fremstår som højdepunkter i hele Radioheads bagkatalog, også i dag. Paranoid Android, No Surprises, og Karma Police er nogle af dem, som står stærkest alene, men humlen er netop, at albummet i høj grad fremstår som et samlet værk.

OK Computer fremstår næsten bedre og bedre jo længere væk fra 90’erne vi kommer og jeg er sikker på, at vi kan lave et indlæg, om samme album, igen om 5 år - bare som “Ugens Klassiker.”

Læs resten af teksten...

Denne udgivelse er NYTRYKT.

Bestil nu og modtag inden juleaften!

Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x OK Computer på vinyl 217 DKK
Total pris 217 DKK
Før: 217 DKK
Kunstner Radiohead
Titel OK Computer
Stand NYTRYKT
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 2
Udgivelsesår 1997
Genrer Rock, Elektronisk, Alternativ Rock, Experimental Rock, Alternative Rock

Tracks

Airbag

Paranoid Android

Subterrranean Homesick Alien

Exit Music (for a Film)

Let Down

Karma Police

Electioneering

Climbing Up the Walls

No Surprises

Lucky

The Tourist