Purple Rain udkom som soundtrack til den delvist selvbiografiske film af samme navn, i 1984. Filmen vandt et hav af priser - stort set alle for musikken - inklusiv en Oscar for bedste originale score.

Purple Rain var det første album, hvor Prince gav sit backingband, The Revolution, æren af, også at være afsender på albummet.

Albummet blev en gigantisk succes og i løbet af den første uge solgte den 1,5 millioner eksemplarer. Til dato har den solgt over 25 millioner eksemplarer og er det 3. mest solgte soundtrack nogensinde - kun overgået af The Bodyguard og Saturday Night Fever.

Det var det første album, hvor Prince inkluderede live optagelser på en udgivelse, da "I Would Die 4 U", "Baby I'm a Star" og "Purple Rain" alle er optaget på spillestedet First Avenue i Minneapolis. Redigeringer og overdubs blev dog tilføjet bagefter.

Albummet var desuden medvirkende til, at klistermærket med "Parental Advisory" blev indført I USA, grundet den vovede tekst til "Darling Nikki".

Albummet står tilbage som hovedværket i Prince' karriere og nævnes altid, når der skal laves lister over de bedste albums i musikhistorien. Time Magazine kårede det til det 15. bedste album nogensinde og Rolling Stone Magazine placerede det som det 2. bedste album fra 80'er og nummer 76 på listen over de 500 bedste albums nogensinde.

I 2011 blev albummet inkluderet i den Amerikanske Kongres' biblioteks liste over indspilninger der er "kulturelt, historisk og æstetisk" bevaringsværdige.

LP'en: Purple Rain af Prince and the Revolution er oprindeligt udgivet i år 1984.

Vi tilbyder 3 forskellige varianter, så du kan vælge dén vinylplade, der passer dig bedst.

3 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 159 kr
NYTRYKT NU: 215 kr før: 239 kr
NYTRYKT NU: 152 kr før: 189 kr

Valgte variant

-

Leveringstid -
Leveres senest -
1x gratis plastik sleeve 0 kr
1x gratis inner sleeve 0 kr
1x Purple Rain på vinyl -
Total pris - kr

Vilkår

Hurtig forsendelse

Track pakken online

Kvittering på mail

30 dages returret

Kunstner Prince and the Revolution
Titel Purple Rain
Hastighed 33 RPM
Antal plader 1
Udgivelsesår 1984
Genre Rock

Anbefalede produkter til dig

Produkter som vi anbefaler til dig der godt kan lide Purple Rain af Prince and the Revolution