Purple Rain - Prince And The Revolution

Purple Rain udkom som soundtrack til den delvist selvbiografiske film af samme navn, i 1984. Filmen vandt et hav af priser - stort set alle for musikken - inklusiv en Oscar for bedste originale score.

Purple Rain var det første album, hvor Prince gav sit backingband, The Revolution, æren af, også at være afsender på albummet.

Albummet blev en gigantisk succes og i løbet af den første uge solgte den 1,5 millioner eksemplarer. Til dato har den solgt over 25 millioner eksemplarer og er det 3. mest solgte soundtrack nogensinde - kun overgået af The Bodyguard og Saturday Night Fever.

Det var det første album, hvor Prince inkluderede live optagelser på en udgivelse, da "I Would Die 4 U", "Baby I'm a Star" og "Purple Rain" alle er optaget på spillestedet First Avenue i Minneapolis. Redigeringer og overdubs blev dog tilføjet bagefter.

Albummet var desuden medvirkende til, at klistermærket med "Parental Advisory" blev indført I USA, grundet den vovede tekst til "Darling Nikki".

Albummet står tilbage som hovedværket i Prince' karriere og nævnes altid, når der skal laves lister over de bedste albums i musikhistorien. Time Magazine kårede det til det 15. bedste album nogensinde og Rolling Stone Magazine placerede det som det 2. bedste album fra 80'er og nummer 76 på listen over de 500 bedste albums nogensinde.

I 2011 blev albummet inkluderet i den Amerikanske Kongres' biblioteks liste over indspilninger der er "kulturelt, historisk og æstetisk" bevaringsværdige.

Læs resten af teksten...

2 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 1-2 hverdages levering
197 DKK
NYTRYKT 3-11 hverdages levering
NU: 197 DKK før: 227 DKK

Bestil nu og modtag inden juleaften!

Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Purple Rain på vinyl 197 DKK
Total pris 197 DKK
Kunstner Prince And The Revolution
Titel Purple Rain
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1984
Genrer Rock, Pop, Soundtrack, Pop Rock, Funk, Stage & Screen, Funk / Soul, Electronic, Synth-pop

Tracks

Let's Go Crazy

Take Me With U

The Beautiful Ones

Computer Blue

Darling Nikki

When Doves Cry

I Would Die 4 U

Baby I'm A Star

Purple Rain