Rumours - Fleetwood Mac

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 37, 2018.

Fleetwood Macs ‘Rumours’, er det 9. bedst sælgende album i historien, med et estimeret salg på over 40 mio. eksemplarer. Rumours blev ellers til under vanskelige personlige forhold for bandet, der på det tidspunkt bestod af, Linsey Buckingham, Mick Fleetwood, Christine og John McVie samt Stevie Nicks.

Oven på succesen af deres foregående album turnerede bandet uafbrudt i 6 måneder. Kort herefter blev Christine og John McVie skilt. Parret kunne herefter ikke have almindelig socialt samvær, men kun fungere sammen, når de snakkede om musikken.

Linsey Buckingham og Stevie Nicks havde indledt et åbent forhold, som dog første til, at parret skændes meget. Skænderierne ophørte kun, når de arbejdede på den nye plade. Mick Fleetwood havde også store problemer på hjemmefronten, da han opdagede, at hans kone havde en affære med hans bedste ven.

Yderligere var der stor fokus på medlemmernes privatliv i pressen, hvor der florerede flere absurde rygte. For eksempel, at Christine McVie var alvorligt syg, eller at Nicks og Buckingham havde fået forældremyndigheden over Fleetvoods datter, bare fordi de blev fotograferet sammen.

Alle bandmedlemmer var under stort følelsesmæssigt pres under produktionen af albummet. Indspilningerne foregik typisk ved, at bandet mødte ind omkring kl. 19. hvorefter de festede vildt, og tog godt for sig af både alkohol og kokain. Ved 1-2 tiden om natten, når de var så fulde og skæve, at de ikke rigtigt kunne fungere mere, begyndte de at indspille.

Uanset de følelsesmæssige udfordringer og det store indtag af rusmidler, var der nogle ting, som gik op i en højere enhed for bandet under indspilningerne af Rumours. Albummet fremstår i dag som et fyrtårn i Fleetwood Macs bagkatalog, og ligger nummer 26 på Rolling Stone Magazines liste over de 500 bedste albums nogensinde. Når man høre sange som, ‘You Can Go Your Own Way’, ‘Dreams’ og ‘You Make Loving Fun’, forstår man det også godt.

Så albummet må siges at have været alle bandets besværligheder værd.

Læs resten af teksten...

5 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 1-2 hverdages levering
147 DKK
EX (plade)VG (cover) 2-6 hverdages levering
157 DKK
NYTRYKT 3-7 hverdages levering
317 DKK
EX (plade)VG+ (cover) 2-6 hverdages levering
377 DKK
NYTRYKT 3-11 hverdages levering
387 DKK

Læs hvordan vi vurderer standen af plade og cover. Klik her!

Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Rumours på vinyl 147 DKK
Total pris 147 DKK
Kunstner Fleetwood Mac
Titel Rumours
Labels
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1977
Genrer Rock, Pop, Pop Rock, Blues Rock

Tracks

Second Hand News

Dreams

Never Going Back Again

Don't Stop

Go Your Own Way

Songbird

The Chain

I Don't Want To Know

Oh Daddy

Gold Dust Woman