Violator - Depeche Mode

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 24, 2018.

I 1990 udgav Depeche Mode hvad, der betragtes som deres karrieres hidtidige højdepunkt,

‘Violator’. Albummet blev bandets første top 10 placering på Billboards album chart, hvor den toppede som nummer 7. Pladen indeholde også, bandet to største hits, ‘Enjoy The Silence’ og ‘Personal Jesus’.

De bedste albums, kommer ofte af, at et band har valgt en ny tilgang til processen omkring produktionen af pladen. Det var også tilfældet for Depeche Mode og tilblivelsen af Violator. De havde udgivet 6 plader forinden, og tilgangen til at lave albums var derfor blevet en lidt ensformig proces for medlemmerne, som gik på at holde lange møder, hvor de snakkede om, hvordan pladen skulle lyde. Herefter lavede Martin Gore(guitar, keyboard og sangskriver), demoer, som de så gik i et studiet med. På Violator gjorde de det helt modsatte og lavede kun minimal forberedelse, inden de gik i studiet. Yderligere var der opstået en intern forståelse af, og tillid til, bandmedlemmernes forskellige roller, og de følte derfor ikke behovet for, at være med i alle processer. I stedet kom alle med deres ideér og inputs når de gik i gang med en sang, hvorefter Andrew Fletcher(keys + diverse) og Gore tog dem med i studiet, for at videreudvikle på dem.

Pladen blev udarbejdet i Mute Records studie i London, men de tog herefter også til Milano, hvor de dog, ifølge producer Mark “Flood” Ellis, ikke fik lavet så meget, da tilgangen havde været “arbejd hårdt, fest endnu hårdere”. Dog fik de lavet Personal Jesus i Milano, som endte med at være afgørende for tonen og udtrykket på hele albummet.

Herefter tog bandet til Puk studiet i Randers og færdigindspillede albummet. Det danske studie spiller altså en væsentlig rolle i tilblivelsen af et af verdens mest populære bands, bedste album.

Efter albummets udgivelse, steg bandets popularitet væsentlig og det fik de bl.a. at mærke ved et fan-arrangement i et storcenter, hvor man højst forventede et par tusind mennesker. Der endte dog med at dukke omkring 17.000 fans op, og bandet var af sikkerhedsmæssige årsager, nødt til at forlade arrangementet tidligere end planlagt, hvilket næsten udløste optøjer blandt de mange fremmødte.

Violator har i den grad cementeret Depeche Modes eftermæle, som et forbillede for elektropop og post punk, og det endda med et lille dansk indspark i processen.

Læs resten af teksten...

2 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 1-2 hverdages levering
167 DKK
VG+ (plade)VG (cover) 2-6 hverdages levering
377 DKK

Læs hvordan vi vurderer standen af plade og cover. Klik her!

Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Violator på vinyl 167 DKK
Total pris 167 DKK
Kunstner Depeche Mode
Titel Violator
Labels
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1990
Genrer New Wave, Elektronisk, Synthpop, Dance

Tracks

World in My Eyes

Sweetest Perfection

Personal Jesus

Halo

Waiting for the Night

Enjoy the Silence

Policy of Truth

Blue Dress

Clean