The Stranger - Billy Joel

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 11, 2019.

Billy Joels 5. album, The Stranger, som udkom i 1977, er klart det album, som står klarest i sangskriverens omfattende bagkatalog.

Albummet blev til efter en periode, hvor Joels popularitet var dalende. Hans forrige plade ‘Turnstiles’ havde kun opnået moderat succes, og salgstallene var dalende, siden hans overraskende gennembrud med albummet Pianoman i 1973.

Det gik faktisk så skidt, at Joels pladeselskab, Columbia Records, ville droppe ham, hvis ikke hans kommende album blev en succes.

Billy ville denne gang gribe det anderledes an. Han havde, på sin forrige turné, fået samlet et hold af live musikere, som han var blevet glad for, og ønskede derfor at bruge de samme musikere til at indspille hans kommende plade. Det havde han dog svært ved at overbevise en producer om. Han takkede nej til flere prominente navne, heriblandt hæderkronede George Martin, som havde produceret alle albums med The Beatles, fordi de alle ønskede at benytte sig er studiemusikere. Men Billy var blevet træt af den polerede lyd, og ville have et mere råt og levende lydbillede.

Da han mødte producer Phil Ramone opstod der hurtigt kemi, og Ramone forstod Joels incitament for at bringe hans liveband med i studiet. Kemien mellem de to var så god, at de også arbejdede sammen på Joels efterfølgende 6 albums.

For Billy Joel viste det sig, heldigvis, at være den helt rigtige beslutning. The Stranger lå 6 uger på andenpladsen på den amerikanske album-hitliste, og har i dag solgt over 10 millioner eksemplarer på verdensplan. Og med klassikere som, ‘Movin’ Out’, ‘She’s Always A Woman’, ‘Just The Way You Are’ og ‘Only The Good Die Young’ er vi glade for, at Billy Joel fik sin vilje og indspillede The Stranger præcis som han gerne ville.

Læs resten af teksten...

2 varianter, sorteret efter stand (tryk for at vælge)

NYTRYKT 1-2 hverdages levering
257 DKK
VG+ (plade)VG+ (cover) 2-6 hverdages levering
287 DKK

Læs hvordan vi vurderer standen af plade og cover. Klik her!

Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x The Stranger på vinyl 257 DKK
Total pris 257 DKK
Kunstner Billy Joel
Titel The Stranger
Labels
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1977
Genrer Rock, Pop, Pop Rock, Jazz

Tracks

Movin' out

The Stranger

Just the Way You Are

Scenes from an Italian Restaurant

Vienna

Only the Good Die Young

She's Always a Woman

Get It Right the First Time

Everybody Has a Dream