Appetite For Destruction - Guns N' Roses

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 27, 2018.

Verdens farligste band - også kendt som Guns N’ Roses - udgav i 1987, hvad der viste sig at blive verdens bedst sælgende debutalbum - og det er det stadig, den dag i dag. Appetite For Destruction rundede i 2017 et skarpt hjørne da albummet fyldte 30 år. Alligevel er det først i år, at man har valgt at udgive albummet i en særlig deluxe-udgave. Det kan selvfølgelig hænge sammen med bandets omstændige - “Not In This Lifetime Tour” - hvor tre af de oprindelige medlemmer, efter mange års skænderier, spiller sammen for første gang siden lead-guitaristen Slash, forlod bandet i 1996.

En anden ting, som kan være medvirkende til, at deluxe-udgaven først udkommer nu er, at succesen for Appetite for Desctruction, var meget længe undervejs. Da den udkom 29. August 1987, debuterede den som nummer 182, på Billboards album chart. Først et år efter, 6. August 1988, ramte den 1. pladsen. Pladen lå nummer et i 4 uger og på listen i 147 uger i alt. Ligesom succesen tog tid at opbygge, var tilfældet det samme, med indspilningerne af albummet.

Mange af sangene var skrevet gennem medlemmernes første år i LA, som de brugte på at spille koncerter i Los Angeles’ club miljø omkring The Sunset Strip. Mange sange var omarrangerede skitser fra medlemmernes tidligere bands, L.A. Guns og Hollywood Rose og havde derfor haft flere år på bagen, uden dog at have været færdigproducerede. Da de endelig skulle indspille pladen, foregik det i Rumbo Recorders, som lå i Canoga Park - en lille forstad til LA. (Producer Mike Clink, havde specifikt valgt stedet, for at holde bandet fra Hollywoods mange fristelser under indspilningerne.) Det tog ikke mere end et par uger, at indspille basis lydsporene, men herefter skulle perfektionisten Axl Rose indspille sine vokaler. Han insisterede på at indspille dem en linje af gangen, i et forsøg på at få leveringen helt perfekt, på hvert eneste ord. Det trak så meget ud, at Axl endte med at måtte klare resten af indspilningerne alene.

Albummet endte med at være arbejdet og ventetiden værd. Det står i dag som et hovedværk i rockens historie og det altoverskyggende album i Guns N’ Roses bagkatalog. Albummet har til dato solgt 30 millioner eksemplarer verden over og det rygtes, at der stadig sælges 9000 eksemplarer - om ugen! Med klassiske hits som Sweet Child O’ Mine, Paradise City, Night Train og Rocket Queen er det da også et album man kan vende tilbage til igen og igen. Så man endnu engang kan blive mødt as Axl Roses skingre brøl. “Welcome To the Jungle, baby!”

Denne udgivelse er NYTRYKT.

LIMITED EDITION
DELUXE
Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x Appetite For Destruction på vinyl 227 DKK
Total pris 227 DKK
Før: 227 DKK
Kunstner Guns N' Roses
Titel Appetite For Destruction
Stand NYTRYKT
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 2
Udgivelsesår 2018

Tracks

Welcome to the Jungle

Rocket Queen

It's So Easy

Nightrain

Out Ta Get Me

Mr. Brownstone

Paradise City

My Michelle

Think About You

Sweet Child O' Mine

You're Crazy

Anything Goes