The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars - David Bowie

Ugens klassiker på Vinylpladen.dk uge 40, 2018.

Det tog et par albums for David Bowie at spille sig rigtig varm. På fjerde album Hunky Dory fra 1971 kunne man mærke, at han havde ramt noget og i tæt forlængelse heraf, kom så mesterværket - The Rise and Fall of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars i 1972. Mange af sangene til albummet blevet indspillet samtidig med Hunky Dory, og man kan da også fornemme en vis lighed i lyden.

På The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars introducerende Bowie verden for karakteren Ziggy Stardust og hans band The Spiders From Mars, som er det personage albummet handler om. Det er et løst konceptalbum, da Bowie først udtænker historien omkring Ziggy og hans kumpaner, da han er et godt stykke inde i produktionen af albummet.

Ziggy og hans band var kendetegnet ved at bære yderst ekstravagant tøj, og generelt tage sig meget flamboyant ud. Ziggy beskrives som et biseksuelt marsbo, der ankommer på jorden, på et tidspunkt, hvor der kun er 5 år tilbage af jordens levetid. Sangene på albummet er nedhug i bandets tid på jorden, hvor menneskene tager Ziggy til sig og han bliver tilbedt som en gud, af både unge og gamle. Hans fans, eller disciple, ender dog også med at blive hans endeligt. Bowie har aldrig givet noget entydigt svar på fortolkningen af albummet, så det er usikkert, hvor meget af Ziggys liv som var tiltænkt, og hvor meget, der er opstået som vandrehistorie blandt fans.

En ting er sikkert; og det er, at David Bowie var en musikalsk kamæleon, som var ude i mange afkroge i løbet af hans karriere. Men de mest genkendelig sange, måske lige bortset fra ‘Heroes’, kommer fra Ziggy Stardust/Hunky Dory perioden. Med sange som ‘Moonage Daydream’ og ‘Starman’ på repertoiret, forstår man da også godt fascinationen af Ziggy Stardust og hans Spiders fra Mars.

Læs resten af teksten...

Denne udgivelse er NYTRYKT.

180G
REMASTERED
Lagerstatus På lager
Leveringstid 1-2 hverdage
1x gratis plastik sleeve 0 DKK
1x gratis inner sleeve 0 DKK
1x The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars på vinyl 177 DKK
Total pris 177 DKK
Før: 177 DKK
Kunstner David Bowie
Titel The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars
Stand NYTRYKT
Hastighed 33 RPM
Størrelse 12"
Antal plader 1
Udgivelsesår 1990
Genrer Rock, Pop, Glam Rock, Classic Rock, Glam

Tracks

Five Years

Soul Love

Moonage Daydream

Starman

Lady Stardust

Star

Hang Onto Yourself

It Ain't Easy

Ziggy Stardust

Suffragette City

Rock 'n' Roll Suicide

John, I'm Only Dancing

Velvet Goldmine

Sweet Head

Ziggy Stardust (original Demo)

Lady Stardust (original Demo)